1. választókerület programja

A Piac tér közbiztonságának megteremtése
A lopásoknak, zsebtolvajlásoknak, atrocitásoknak véget kell vetni! Kiemelt időszakokban folyamatos rendőri és közterület-felügyelői jelenlétet kell biztosítani.

Kerékpáros fejlesztések
A Belváros végpontjain kerékpártámaszokat kell létesíteni. A Prohászka úton különpályás bicikliúttal össze kell kötni a Várkörutat a Vasútállomással, egészen a Kórházig.

A Várkörút átalakítása
A Várkörút jelenlegi, rosszul működő közlekedési rendszerét módosítani kell. A gabion falat el kell mozdítani a belváros irányába. Javaslatom, hogy a Várkörút belváros felőli oldala csak gyalogos és kerékpáros használatú, míg a gabion falon túli része kétsávos gépkocsiút legyen.

A LED indák felülvizsgálata
A felújított Fő utcának mára megmosolyogtató vagy éppen bosszantó elemeivé váltak a folyamatosan működésképtelen LED fénycsíkok. Megoldást kell találni a tarthatatlan problémára! Ha a LED fény technológiája nem javítható, akkor tervünk szerint rozsdamentes fém elemekre kell cserélni a hibás világítótesteket.

Zöldítés a Fő utcán
Konténeres fák ültetésével zöldebbé, lélegzőbbé kell tenni a térkövezett Fő utcát. Minden olyan területre, ahova lehetséges, növényeket szükséges telepíteni.

A parkolási válság megoldása
A Skála-parkoló, valamint a – a terület visszavásárlása után – a murvás parkoló helyén többszintes, ingyenes mélygarázs létrehozását szeretnénk megvalósítani a felszínen árnyas, lombos, zöld parkkal.

A Belváros felújításának folytatása
A Kossuth utca és Szent István tér útburkolatának és járdáinak felújítása szükségessé vált. A Prohászka utca mielőbbi teljes felújítása időszerű.

A Belváros épített örökségének megőrzése, ápolása
Az ország történelmi fővárosaként kiemelkedő turisztikai központtá szeretnénk fejleszteni Székesfehérvárt. Ez csak az egyedülálló és kimagasló történelmi szerepünk hangsúlyozásával valósulhat meg. Szeretett történelmi belvárosunkban a homlokzati felújítást segítő és ösztönző programot megemelt összeggel kell támogatni.

A Palotai Kapu rekonstrukciója
A Belváros kapujában, a Liszt Ferenc utca elején a térburkolat kijelöli a valaha ott állt Palotai Kapu helyét. Fehérvár történelmi szerepét hangsúlyozó komoly turisztikai beruházásként szorgalmazzuk a Palotai Kapu felépítését.