2. választókerület programja

Biztonságos és drogmentes parkokat
A közbiztonsági- és drogproblémák által sújtott Zichy ligetet és a Rózsaligetet fokozott rendőri jelenléttel és a kábítószer-használatra vonatkozó zéró tolerancia betartatásával újra biztonságossá és drogmentessé kell tenni.

A sportrendezvények parkolásának megoldása
A Bregyó közi atlétikai központban, a kosárlabda csarnokban és az uszodában szervezett sportesemények ideje alatt a társasházak parkolói is feltelnek autókkal. A Bregyó mögött ingyenes parkoló kialakítását, valamint nagy beruházásként az uszoda parkolójának helyén többszintes mélygarázs építését szorgalmazom.

A hajléktalanszálló elköltöztetése
Mára bebizonyosodott, hogy elhibázott döntés volt a belváros mellé, iskolák, óvodák és játszóterek szomszédságába telepíteni a hajléktalanszállót. A hajléktalanszállót el kell költöztetni jelenlegi helyéről.

Iskoláink felújítása
Az Arany János óvoda és iskola, valamint a Vörösmarty Általános Iskola teljes felújítása nem várhat tovább, és minden iskolának, óvodának és bölcsődének 21. századi, zöld, modern udvart kell teremtenünk.

Bölcsődei és óvodai férőhelybővítés
Székesfehérvár hatalmas férőhelyhiánnyal küzd, 1-1,5 éves várólistákkal kell szembenéznie a szülőknek. A meglévő intézményeket fejleszteni szükséges, az állami családtámogatás segítségével pedig egy új bölcsőde építését kívánom előmozdítani.

A Szabadművelődés Házának modernizálása
Szükségesnek tartom az épület felújítását, valamint a civil szervezetek támogatásának felülvizsgálatát: az önkéntesen, a fehérvári embereknek segítő civil szervezeteknek ingyenesen kell helyiséget biztosítani.

Tüdőgondozó, Bőrgyógyászat
Egy fejlett, gazdaságilag stabil lábakon álló nagyvárosban nem megengedhető, hogy az egészségügy leromlott, omladozó épületekben működjön. Létfontosságú, hogy a Tüdőgondozónak és Bőrgyógyászatnak megfelelő minőségű, méltó otthona legyen.

Az Uszoda zsúfoltságának megoldása, élményfürdő építése
Javasoljuk, hogy a jelenlegi uszoda a sportolóké legyen, és mellette a helyi lakosság számára és a turizmus fellendítése érdekében egy új vízi komplexum felépítését szorgalmazzuk úszómedencével és élményfürdővel. Ez a turizmus felvirágoztatásához ma már elengedhetetlen.