5. választókerület programja

Jelölt: Sajó Mária

Közlekedés
– Közvetlen buszjárattal kell elérni minden városrészből, így az Őrhalmiszőlőkből is a kórházat, a vasútállomást és az autóbuszállomást.
– Az autós- és kerékpáros közlekedés biztonságos kiegyensúlyozása érdekében a veszélyes gyalogátkelőknél villogó lámpás, illetve nyomógombos közlekedési lámpák felszerelését indítványozom.
– Az M7-es körforgalom terve túl bonyolult: a javaslatunk, hogy felüljáróval, külön lehajtóval kell a kapcsolatot megoldani.
– A túlzsúfolt közlekedést szeretném enyhíteni a városszéli, ingyenes parkolók létrehozásával és onnan sűrű buszközlekedés biztosításával.

Szolgáltatások
– Az Őrhalmiszőlőkben, a volt TSZ irodában szeretnék egy orvosi rendelőt kialakítani, mellyel az egészségügyi intézmények leterheltségét enyhítenénk.
– A Tóvárosi iskola udvarának modern, zöld felújítását szorgalmazom, az iskola és az óvoda környékén pedig fásítási programot kezdeményezek.
– A “Lehetőségek” házában szükség van közösségi ház létrehozására, ahol a helybeliek programokat szervezhetnek.
Önkéntesek segítségével kell segíteni a szépkorúakat a körzetben.

Programok
– A fiataloknak tartalmas szabadidős, közösségi elfoglaltságokat szeretnék teremteni a sport, kultúra, tánc területén. Támogatni szeretném a városrész kis sport- és civil egyesületeit.

Biztonság
A személyi- és vagyoni biztonság érdekében további utcafigyelő kamerákat szeretnék telepíteni és a polgárőrség munkáját anyagilag és technikailag is szeretném ösztönözni.

“Emberi tisztesség nélkül új magyar társadalmat építeni nem lehet” Rácz Sándor, Kajászó