7. választókerület programja

Szabadidő
Célom a palotavárosi tavak körül valódi pihenőpark kialakítása, illemhelyekkel, ivókúttal és sportolási lehetőségek biztosításával.

Közbiztonság
A Piac térrel együtt rendezni kell a közbiztonság helyzetét a Fehér Palota előtt. Erőszak- és drogmentes köztereket szeretnénk a térfigyelő kamerarendszer fejlesztésével és a fokozottabb rendőri jelenlét biztosításával.

Autós közlekedés
Meg kell fontolni a lakótelep forgalmának kivezetését az elkerülő útra, a Bakony utcai ipari forgalom csökkentésével.

Parkolás
Indítványozzuk a murvás parkoló visszavásárlását, ahol a földfelszín alá ingyenes parkolót kívánunk építeni a felszínen árnyas, lombos zöldpark kialakításával.
Az iskolákhoz érkező szülők számára külön parkolókat szeretnék kialakítani, hogy ne a lakók parkolóhelyeit foglalják el.

Zöldtető program
A panelházak közötti egyszintes épületek – iskolák, óvodák, orvosi rendelő és boltok – tetejére megfelelő műszaki megoldással zöldtetőt, vagyis növényekkel beültetett tetőt szeretnénk. A zsúfolt lakótelepen így tudjuk növelni a lélegző zöldfelületeket.

Tornaterem-felújítási program
Az intézmények számára megfelelő minőségű tornatermeket kell építeni illetve felújítani azokat, melyeket a lakosság is használni tud iskolaidőn túl, hétköznap és hétvégén is. Fontos célom a lakótelep iskolai udvarainak 21. századi, zöld, modern szintű felújítása.

Kerékpáros fejlesztés
A Palotai út és a lakótelep belső útjai között különpályás kerékpárút építése elodázhatatlan feladat, melyeket be kell kapcsolni a városi kerékpárút-hálózatába.