10. választókerület programja

Felsőváros belvároshoz való közelsége nem okozhat többé hátrányt és kényelmetlenséget!
Felsőváros nyugodt és csendes kertvárosi részei nem sérülhetnek a drága belvárosi parkolóhelyet elkerülő autók tucatjaitól. Malom utca, Sár utca, Honvéd utca, vagy a Havranek utca élhetetlenné válik a dolgos hétköznapok és egy-egy kulturális rendezvény alkalmával. Az otthon nyugalmát tiszteletben kell tartanunk mindenki számára, így a Bregyó mögött ingyenes parkoló kialakítását és / vagy mélygarázs építését látjuk megoldásnak.

Tiszta levegőt Felsővárosnak!
Alapvető fontosságúnak tartjuk a külföldi szennyvíziszap szállításának leállítását és a belföldi szennyvíziszap szaghatásának a megszüntetését.

Körforgalmas Felsővárost!
Folytatni kell a körforgalmak kialakítását, elsősorban a Zichy liget és a Dózsa György út kereszteződésében, valamint megoldást kell találni a Szent Flórián körútra gépkocsival történő könnyebb és gyorsabb ráhajtásra a Gugásvölgyi út felől.

A hajléktalanszálló elköltöztetését!
Mára bebizonyosodott, hogy elhibázott döntés volt a belváros mellé, iskolák, óvodák és játszóterek szomszédságába telepíteni a hajléktalanszállót. A hajléktalanszállót el kell költöztetni jelenlegi helyéről.

Romos épületek és foltozott utak nélküli városképet!
A Zámolyi, Móri és Havranek utcák elhanyagolt állapota, a gyenge közvilágítás és a romos, düledező épületek látványa szomorú óvárosi képet ad. Bár Felsőváros híres hagyományőrző szokásairól, de a múltat ne az omladozó falakkal és a göröngyös aszfalttal idézzük. Egy felújított, kibővített és modernizált Felsővárosi Művelődési Házban, kellemesebb körülmények között, garantáltan maradandó élményt nyújtana a lakóknak minden kulturális program.

A szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésére még mindig kiemelt figyelem kell!
Egy időben beindult, majd megállt a kezdeményezés, pedig köztudottan életben kell tartani, a figyelem nem lankadhat e problémáról. Még több konténer kihelyezésére van szükség, hogy mindenki számára napi rutinná váljon a szelektív hulladékgyűjtés.

Induljon útjára az iskolabusz!
A hosszú utcák, a nagy távolságok és az egyre nagyobb számban ide költöző fiatal családok mutatják az iskolabusz szükségét. A járat segítségével jelentősen csökkenne a közlekedési dugó és szabadabb lenne az iskolaválasztás.