4. választókerület programja

Vasúti parkolás
Szükségesnek tartom az új, murvás P+R vasúti parkolót zöldmezős beruházásként való fejlesztését, hogy a vasútra érkezők ne a környező utcák parkolóit használják. Továbbá fontosnak tartom zárt, biztonságos kerékpártároló kiépítését.

Autós közlekedés
A nagy forgalom okozta káosz enyhítéseként szükség van a Horvát István, Széchenyi és Prohászka utak áteresztő képességének növelésére.

Közösségi biciklibérlés
A dugómentes, szmogmentes fehérvári közlekedésben óriási szerepe lenne a sok magyar városban már sikeresen működő „közösségi kerékpárbérlés” megvalósításának. Tervünk, hogy az első fél órában mindenki ingyenesen használhassa a főbb csomópontokban felvehető és letehető bicikliket és elektromos rollereket. A Vasútállomáshoz és az új egyetemi campushoz és Inter Sparhoz kívánunk kerékpárállomást elhelyezni.

Kerékpáros fejlesztések
A Prohászka úton különpályás bicikliúttal össze kell kötni a Várkörutat a Vasútállomással, valamint a bicikliutat el kell vezetni egészen a Kórházig.

Iskolafelújítás, környezetrehabilitáció
A szovjet katonai temető kegyeleti szempontok betartásával történő áttelepítésével nagy, egybefüggő fejlesztési terület jönne létre, ahol akár a Vasvári Pál Gimnázium új épületének felépítése lenne elképzelhető a Kodály Zoltán Általános Iskola felújítása mellett.

Elővárosi vonat indítása
Fehérvár számára a közlekedési dugók elkerülését és a gyorsabb közlekedést helyi járatos vonatok alkalmazása hozhatja el. A meglévő síneken tiszta, modern, klimatizált motorvonatok forgalomba állításával Feketehegyet és Maroshegyet a vasútállomással és a kórházzal szeretnénk összekötni.