„Lendületes Székesfehérvárt” programpontunk a fehérváriak egyik legnagyobb problémájára, a közlekedésre kíván válaszokat adni. Alaptételünk, hogy gyors, olcsó, tiszta és környezetbarát tömegközlekedést szeretnénk!
Csökkenteni kell a forgalmi dugókat úgy, hogy ingyenes P+R parkolókat kell kialakítani négy központi és négy városszéli területen, a meglévő vasúti vonalakon helyközi, elővárosi vonatokat kell forgalomba állítani, az első fél órában ingyenes közösségi kerékpárhálózatot kell kiépíteni, továbbá legfeljebb 15 perces járatsűrűségű buszközlekedést kell biztosítani. A legkritikusabb körforgalmak dinamikus és korszerű átalakítása nem várhat tovább, és a még hiányzó elkerülő utak megépítése is szükséges.
A városi sportesemények és a mindennapos belvárosi ügyintézések miatt a lakótelepek parkolói is feltelnek autókkal. A belváros közvetlen közelében ezért ingyenes parkolók létesítését indítványozzuk: a Murvás parkoló (a terület visszavásárlását követően) és a Skála parkoló helyén mélygarázs építésében látjuk a megoldást, melyek felszínén zöld parkokat szeretnénk létrehozni.

Maroshegy és Feketehegy számára a közlekedési dugók elkerülését és a várva várt, gyors belvárosba jutást a helyi járatos vonatok forradalmi, de költséghatékony ötlete hozhatja el. A meglévő vasúti pályán forgalomba állított tiszta, modern, klimatizált motorvonatok kössék össze Maroshegyet és Feketehegyet a Vasútállomással és a Kórházzal!

A dugómentes, szmogmentes fehérvári közlekedésben óriási szerepe lenne a sok magyar városban már sikeresen működő „közösségi kerékpárbérlés” megvalósításának. Tervünk, hogy az első fél órában mindenki ingyenesen használhassa a főbb csomópontokban felvehető és letehető bicikliket és elektromos rollereket.

Fehérváron közhelynek számító, nyilvánvaló, mindenki által hangsúlyozott téma, hogy fejleszteni kell a buszközlekedést. De kérdés, hogy milyen konkrétumok mentén. A lakóterületeket a belvárossal összekötő fő vonalakon el kell érni, hogy legfeljebb 15 perces sűrűséggel járjanak a buszok. Szükség van a kertvárosokon belül környezetkímélő, körkörös minibuszhálózat beindítására, mivel jelenleg sok helyen kilómétereket kell gyalogolni a buszmegállóig.
A rengeteg fehérvári életét megkeserítő szárazréti körforgalom problémájára a gyors és reális megoldást a körforgalom korszerű, többsávos, jelzőlámpás átépítése jelentené, melynek tervét szakemberekkel egyeztetve dolgoztuk ki.