Nekünk, fehérváriaknak különösen fontos a Koronázó Város egyedülálló öröksége. A történelmi múltunkhoz méltón a régió turisztikai központjává szeretnénk fejleszteni Szent István városát a Főváros és a Királynék Városa, Veszprém között. Ehhez a kommunizmus alatt sokat szenvedett, évtizedekig büntetett városunkban a történelmi jelentőségünket hangsúlyozó beruházásokat szorgalmazunk. Kiállunk azért, hogy a Romkert területén a Koronázó Templom helyreállítását legkésőbb 2038-ig meg kell valósítani. Ennek kivitelezése csak állami segítséggel lehetséges. 

A Belváros kapujában, a Liszt Ferenc utca elején a térburkolat kijelöli a valaha ott állt Palotai Kapu helyét. A középkori kapuépítmény rekonstrukciós elképzelése teljes mértékben ismert. Fehérvár történelmi szerepét hangsúlyozó komoly turisztikai beruházásként szorgalmazzuk a Palotai Kapu felépítését.

Továbbá kezdeményezzük a Fehérvár életében kiemelkedő jelentőségű Nagyboldogasszony napjának, Szent István égi születésnapjának, augusztus 15-ének munkaszüneti nappá nyilvánítását. Gazdaságilag kiemelkedően teljesítő városunkban ennek megvan a lehetősége és időszerűsége. Mivel ennek elrendelése állami döntést igényel, ezért azt indítványozzuk, hogy legyen Székesfehérvár önkormányzata a kezdeményezője, hogy munkaszüneti nap legyen újra a magyarok legnagyobb ünnepe.