14. választókerület programja

Jelölt: Tóth Szilvia

A posta újranyitása
A Zombori úti Posta visszaállítása a körzetben és azon túl élők számára elengedhetetlen, ezért az önkormányzatnak mihamarabb meg kell kezdenie a tárgyalásokat a Posta újranyitásáról a Magyar Posta Zrt-vel.

Tömegközlekedés
A fő vasútvonalak hasznosításával és a vasúti menetrenddel összehangolt motorvonat járatok kiépítésére teszek javaslatot a kórháztól a vasúti pályaudvar nyugati elosztójáig, az elosztótól Maroshegyig és Feketehegyig.
A fő buszjáratokkal összehangolt gyorsabb és megbízhatóbb helyi, körzeti tömegközlekedést biztosító mikrobusz körjáratok létesítése elodázhatatlan feladatunk.

Parkolás
Az Alcoa alakítson ki elegendő parkolóhelyet az ott dolgozók számára, ami által a Köfém lakótelepet jelentős mértékben lehet tehermentesíteni.
Szükségesnek tartok egy nagy beruházást, a Kórház melletti parkoló többszintes mélygarázzsá történő átépítését.

Örökségünk
A Seregélyesi úti körforgalomban egy a testvérvárosi kapcsolatunk és Nándorfehérvár hősi helytállása és áldozatvállalása előtt tisztelgő emlékmű (pl. nándorfehérvári Nagyharang) kialakítását szorgalmazom.

Iskolafelújítás
A Zentai úti iskola tornatermének és udvarának 21. századi, modern felújítását szorgalmazom. A tornatermet a lakosság számára is használhatóvá kell tenni iskolaidőn túl, hétköznap és hétvégén is.

A Rácbánya fejlesztése
A Rácbánya egy csodálatos, de alig ismert zöld oázisa Fehérvárnak. Egy közösségi tér kialakításával és játszótérrel kiváló lehetőséget biztosítana a környéken élők összekovácsolására.

Közösség
A Köfém lakótelepen lévő játszóterek felújítása és újabb közösségi terek kialakítása nagy fontossággal bír városrészünk jövője szempontjából.

Kultúra
A Köfém Oktatási és Közművelődési Központ minőségi, mindenki számára elérhető műsorokkal és programokkal történő megtöltése igazi közösségteremtő és -megtartó erővel bírna.