3. választókerület programja

A fűtőerőmű épületeinek hasznosítása
A régi malomépület és a kiköltöző fűtőerőmű épületeit a terület lakosainak javára szeretném hasznosítani. A vízivárosi embereknek fedett sportolási és kulturális, közösségi életet teremtő helyre van szükségük, a most megüresedő épületekben ezt kell biztosítanunk.

A parkolási problémák megoldása
A fűtőerőmű területén már kialakított 201 db parkoló kielégíti az itt lakók parkolási igényeit, azonban a Gáz utcai sportcsarnok rendezvényeinek ideje alatt továbbra is parkolási zsúfoltság van. Ezért újabb parkolókat kell létrehozni a fűtőerőmű felszabaduló területén.

Zöldtető program
A panelházak közötti egyszintes épületek – iskolák, óvodák, orvosi rendelő és boltok – tetejére megfelelő műszaki megoldással zöldtetőt, vagyis növényekkel beültetett tetőt szeretnénk. A zsúfolt lakótelepen így tudjuk növelni a lélegző zöldfelületeket.

A közvilágítás és járdák felújítása
Szükség van a közvilágítás korszerű, energiatakarékos fejlesztésére, valamint a babakocsival és kerekesszékkel is használható járdákra.

A Vízivárosi Iskola újranyitása
Elhibázott döntésnek tartom az iskolánk bezárását. Az épület felújításával és magas szintű pedagógusi gárdával újra kell nyitni az iskolát, hogy a városrésznek a helyben lévő oktatása biztosított legyen.

Közösségi kertek kialakítása
Az élhető, modern lakótelepek fejlesztésében egyre nagyobb teret hódít világszerte a közterületek közösségi konyhakertekként való felhasználása, ahol mindenkinek jut egy kis parcella a város közepén. A fűtőerőmű megüresedő területe lehetőséget biztosít ennek megvalósítására.

Fásítási program
A városrész közintézményei környezetében szép, lombos fáink vannak, de a lakóházaknak is szükségük van árnyat adó, magas fákra, így mihamarabb el kell kezdeni a fásítást előnevelt, gyorsan növő, nagy lombkoronás fákkal.