Javaslatunk, hogy kisméretű, gazdaságosan kivitelezhető garzonlakásokat építsünk az egészségügyi szakemberek, a pedagógusok és a pályakezdő fehérváriak számára. A kórházakba orvosok és ápolók, az iskolákba tanárok kellenek! A szakemberhiány – és vele együtt a kórházi várólisták – csökkentését az önkormányzati lakásépítés tudja segíteni. A fiatalok helyben tartása és lakáshoz segítése is kulcskérdése Székesfehérvárnak. Fontos, hogy nem luxuslakásokat, hanem összkomfortos, de apró, élet- és pályakezdéshez alkalmas, olcsó otthonokat kell teremtenünk.
A családok támogatásához mihamarabb meg kell szüntetni az óvodai és bölcsődei kritikus férőhelyhiányt! Székesfehérváron jelenleg 1-1,5 éves várólistákkal kell szembenéznie a szülőknek. A meglévő intézményeket fejleszteni szükséges, az állami családtámogatás segítségével pedig egy új bölcsőde építését kívánom előmozdítani.

A Piac teret és a Pláza előtti teret biztonságossá kell tenni! Tarthatatlan, hogy félve járjanak arra a fehérváriak, mert mindennaposak a zsebtolvajlások, a garázdaságok, sőt a súlyosabb bűncselekmények. Fokozottabb rendőri és közterületfelügyelői jelenlét szükséges, illetve szorgalmazzuk az Alba Plaza, a KNYKK tömegközlekedési központ, az Önkormányzat és a rendőrség mielőbbi tárgyalását és a közös érdek által vezérelt, közösen finanszírozott megoldás megteremtését.

Fellépünk az egyre nagyobb mértékű drogfogyasztás ellen, biztonságos és egészséges, drogmentes jövőt szeretnénk. A közbiztonsági- és drogproblémák által sújtott területeket, a Zichy ligetet, Prohászka ligetet, a Rózsaligetet és egyéb köztereket fokozott rendőri jelenléttel és a kábítószer-használatra vonatkozó zéró tolerancia betartatásával újra biztonságossá és drogmentessé kell tenni.

Mára bebizonyosodott, hogy elhibázott döntés volt a belváros mellé, iskolák, óvodák és játszóterek szomszédságába telepíteni a hajléktalanszállót. A hajléktalanszállót el kell költöztetni jelenlegi helyéről.