9. választókerület programja

A szárazréti körforgalom átalakítása
A komoly gondot okozó problémára a gyors és reális megoldást a körforgalom korszerű, többsávos, jelzőlámpás átépítése jelentené, melynek tervét szakemberekkel egyeztetve dolgoztuk ki.

Elővárosi vonat indítása Feketehegy és a vasútállomás között
Városrészünk számára a közlekedési dugók elkerülését és a várva várt, gyors belvárosba jutást az helyi járatos vonatok forradalmi, de költséghatékony ötlete hozhatja el. A meglévő, de jelenleg ritka forgalmú vasúti pálya használatával tiszta, modern, klimatizált motorvonatok tudják összekötni Feketehegyet a Vasútállomással és a Kórházzal. A Farkasvermi és az Új Csóri utak vasúti kereszteződéseiben szükséges két megállót létesíteni.

P+R parkoló építése
Az Új Csóri út vasúti kereszteződésében, a leendő elővárosi vonat megállója mellett ingyenesen használható P+R parkolót szeretnék létrehozni, ahol mindenki biztonságban tudja hagyni autóját.

Közösségi biciklibérlés
A dugómentes, szmogmentes fehérvári közlekedésben óriási szerepe lenne a sok magyar városban már sikeresen működő „közösségi kerékpárbérlés” megvalósításának. Tervünk, hogy az első fél órában mindenki ingyenesen használhassa a főbb csomópontokban felvehető és letehető bicikliket és elektromos rollereket. Feketehegyen, Szárazréten és a Szedreskerten is több állomás elhelyezését szorgalmazzuk.

A buszközlekedés átszervezése
A belvárost legfeljebb 15 perces járatsűrűségű buszjáratokkal kell összekapcsolni Feketehegy-Szárazréttel. Városrészünk belső területeit pedig környezettudatos minibuszokkal szeretném összekapcsolni a fő közlekedési útvonalakon járó 36-37-es buszokkal és a helyi járatos vonattal.

Közösségi programok a fiataloknak
Színesíteném az elmúlt években életre kelt kulturális programok sorát: állandó kertmozit szeretnék a nyári időszakban, valamint utcabajnokságokat (foci, röplabda), szabadtéri kiállításokat (pl. óriásplakát kiállítás) és kézműves vásárral egybekötött hagyományőrző bemutatókat.

„Fogadj örökbe egy nagyszülőt” program
Szeretném a szép korúak számára szervezett rendezvényeket megtartani és tovább bővíteni. A „fogadj örökbe egy nagyszülőt” program keretében, a körzet iskolásainak bevonásával az időseket segítő önkéntes munkákat szeretnék szervezni, hogy segítsünk minél többen fűnyírásban, a bevásárlásnál, a ház körüli munkákban, vagy alapvető informatikai ismeretek elsajátításában.

A csapadékvíz elvezetése
Nagy esőzéseket követően a városrész több kertjében áll a víz, a rosszul kialakított csapadékvíz elvezetés miatt. Egy átgondoltan megtervezett dréncső hálózat kiépítésével a csapadékvíz elvezetése szélsőséges időjárási körülmények között sem okozna problémát.