6. választókerület programja

Elővárosi vonat Maroshegy és a vasútállomás között
Városrészünk számára a közlekedési dugók elkerülését és a várva várt, gyors belvárosba jutást a helyi járatos vonatok forradalmi, de költséghatékony ötlete hozhatja el. A meglévő vasúti pályán forgalomba állított tiszta, modern, klimatizált motorvonatok kössék össze Maroshegyet a Vasútállomással és a Kórházzal!

P+R parkoló építése
A leendő helyi járatos vonat megállója mellett ingyenesen használható P+R parkolót szeretnék létrehozni, ahol mindenki biztonságban tudja hagyni autóját, és amely által az átmenő forgalom is nagymértékben csökkenthető.

Útfelújítások
Az olyan elhanyagolt területeket, mint a Repülőtér út, vagy az Úrhidai út szükséges fejleszteni. A Vásárhelyi út felújítását folytatni szükséges egészen a hátsó ipari zónáig!

Kerékpáros fejlesztések
A városrészben fejleszteni kell a kerékpárút-hálózatot, amely a Csíkvári úttal összekapcsolja a városi kerékpárutakat, illetve az Úrhidai úton bekapcsolja a sárpentelei szakaszt a városi körforgásba.

Buszközlekedés
Fejleszteni kell a Maroshegyet érintő tömegközlekedést: szükség van Maroshegyen belül 15 percenként induló, környezetkímélő, körkörös minibuszhálózat beindítására. Így a szintén 15 percenként a belvárosba közlekedő buszokkal 30 perc alatt elérhetővé válik a vasút, az autóbuszállomás, a kórház és a bevásárlóközpontok.

Programok
Szeretném megóvni Maroshegy családias jellegét, ezért támogatom a közösségi rendezvények szervezését és a fiatalok sportolási lehetőségeinek bővítését.