Juhász László

Juhász László

43 éves cégvezető, önkormányzati képviselő, a VÁLASZ Független Civilek polgármesterjelöltje

Választókerületi programom

Juhász László vagyok, 1976. augusztus 21-én születtem. Gyakorlatilag az egész családom itt él Tősgyökeres székesfehérváriként az Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolában kereskedő, boltvezető végzettséget szereztem, majd az Árpád Szakképző Iskolában leérettségiztem. 2014-ben a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karán, kommunikáció és médiatudomány szakon sikeres záróvizsgát tettem. Korábban különböző kereskedelmi cégeket vezettem, 2006 óta az Önök bizalmából önkormányzati képviselő lehetek és büszkén szolgálhatom a székesfehérvári polgárokat. Emellett üzleti tanácsadóként dolgozom. 

Az elmúlt közel másfél évtizedben voltam a civil ügyek tanácsnoka és a környezetvédelemért felelős tanácsnok, így részese lehettem a Zöld város – zöld Fehérvár program által elindított környezet-, és parkfejlesztéseknek és faültetéseknek, a Vidámparki-tó és a Sóstó rehabilitációjának. erdőtelepítéseknek. Városomat szolgálom a Gazdasági Bizottság tagjaként, a Humán Közszolgálati Szakbizottság alelnökeként és a Széphő Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként immár 13 éve.

17 éve vagyok a választásokon immár negyedszer induló VÁLASZ Független Civilek Fehérvárért Egyesület elnöke, emellett 1998 óta a Videoton Baráti Kör Egyesület alapító tagjaként a labdarúgó szakosztály vezetem..

2002-ben az én szorgalmazásomra alapítottuk a Választ azért, hogy szervezett formában, bejegyzett civil szervezetként legyünk a helyi lakók érdekeinek képviselői, illetve erre az alapra támaszkodva végezzük érdekérvényesítő, és a közéletet, a városi arculatot befolyásoló tevékenységünket. Fontos volt kiemelnünk, hogy mindezt távol a pártoktól, teljesen független civil szervezetként tegyük. Célom az, hogy közösen élhetőbb, szebb, zöldebb Székesfehérvárt valósíthassunk meg. Hosszú távon gondolkozom a várost érintő kérdésekben: Fehérvár és fehérvári generációk életét, érdekét szeretném szolgálni. Szeretnék kiemelt figyelmet fordítani a hátrányos helyzetű emberekre és időskorúakra, a civil szervezetekre, és természetesen az ifjúságra, gyermekekre – hiszen Ők lesznek a jövő Székesfehérvárja!

Szeretem a sportot, azon belül is a labdarúgást – és Városunk tradicionális csapatát, a Videotont. Szeretek a közélettel és a történelemmel foglalkozni. Fontosak számomra a közösségi élet, a magyarság sorskérdései, a nemzet, hazánk sorsa: ez is ösztökélt arra, hogy megalapítsam a fehérvári székely bált. Kitüntetetett szerepe van életemben a családnak, sokat utazom, és ezáltal olyan tapasztalatokat, ismeretek szerzek, amellyel Fehérvár javát szolgálhatom. Örömmel veszek részt jótékonysági rendezvények szervezésében.