Kónyi-Kiss Botond

Kónyi-Kiss Botond

27 éves építészmérnök, 2. választókerület

Választókerületi programom

Kónyi-Kiss Botond vagyok Székesfehérváron születtem 1992 áprilisában, és itt is nevelkedtem konzervatív, jobboldali értékrendű családban, egy másfél éves kisfiú büszke édesapjaként élek feleségemmel. A Vasvári Pál Gimnáziumban érettségiztem, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem okleveles építészmérnökként.

2010 óta vagyok a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székesfehérvári szervezetének elnöke. Tizenéves korom óta érzem az elhivatottságot, hogy nemzetünk, közösségünk boldogulásáért kell tennem. Az évek során nagy tapasztalatot szereztem a közösségépítés, az ifjúsági és civil szervezeti működés és a felelős közéleti szerepvállalás területén.

Apai ágon tősgyökeres dunántúli katona-hivatalnok családból származom. A világháborúkat megjárt dédapám vezérkari ezredesként évekig volt Székesfehérvár helyőrségének parancsnoka, anyai ágon pedig székely vér csörgedezik ereimben. Kisgyermek koromtól fogva meghatározó volt számomra az a családi hagyaték, amely a hazaszeretetre, a múlt tiszteletére, vallásos lelkületre és a becsületes életre tanított.

Szabadidőmet elsősorban a közéleti küldetésemnek, és a baráti, bajtársi, családi kötelékek erősítésének szentelem.

A Válasz csapatában szeretném képviselni a határozott, egyértelmű, nemzeti, hagyományhű, jobboldali alapelvek mentén történő politizálást, mert hiszek abban, hogy a városunk lakóinak és a teljes magyarságnak csak ez jelentheti a boldogulást.